HI&T-ministerie gaat voor betere aanpak consumentzaken

NOS waarschuwt De Surinaamsche Bank voor onjuiste berichtgeving
november 22, 2017
VS noemt geweld tegen Rohingya’s in Myanmar ‘etnische zuivering’
november 22, 2017
Show all

HI&T-ministerie gaat voor betere aanpak consumentzaken

Voorzitter Consumentkring Suriname laat twijfels horen

Het Ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) gaat voor een betere aanpak van consumentenzaken. De aanpak gaat samengevat worden in een memorandum of understanding (mou). Het doel is om de burger te beschermen en dan is het belangrijk de betreffende instanties te versterken. Drie jaar geleden is het Consumentenplatform ingesteld en zijn er mondelinge afspraken gemaakt. Nu wil het ministerie deze afspraken op papier vastleggen. Gisteren was er in dat kader een inlichtingssessie. De nieuwsredactie van Radio 10 maakte contact met Albert Alleyne, de voorzitter van de Consumentenkring Suriname, en hij plaatste wat twijfels achter het voornemen vanuit de overheid.

Daarmee wil Alleyne niet zover gaan door te stellen dat het plan van HI&T geen zin heeft. Er kleven wat angels aan die naar alle waarschijnlijkheid niet in overweging genomen zijn.

Vanuit diverse delen van de samenleving wordt gemord op het gebrek aan communicatie vanuit de overheid. Die hoort de klachten, maar doet er vervolgens niet veel mee. De Consumentenkringvoorzitter houdt zich op de vlakte en zegt dat er een scala aan redenen voor op te werpen zijn.

Albert Alleyne, voorzitter van de Consumentenkring Suriname. Bij de info-sessie van gisteren zaten vertegenwoordigers van diverse ministeries, financiële instellingen, districtscommissariaten en organisaties waar consumenten aankloppen met klachten. Alle instanties krijgen tot 5 januari de ruimte om met aanbevelingen te komen. Die zullen indien mogelijk worden toegevoegd aan de voorgenomen intentieverklaring. Het streven van HI&T is dat alle actoren hun handtekeningen vóór 31 januari onder het document hebben geplaatst.

Comments are closed.