HI&T bezig met adviesprijzen voor enkele consumptiegoederen

Oud -premier Jules Sedney overleden
juni 19, 2020
NPS niet eens met kwalificering skalians als essentiële dienst
juni 19, 2020
Show all

HI&T bezig met adviesprijzen voor enkele consumptiegoederen

Deskundigen van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) zijn bezig mogelijkheden te bekijken om te komen tot goede adviesprijzen voor een aantal consumptiegoederen; het gaat voornamelijk om die van brood, kip en eieren. Klachten van prijsopdrijving van deze producten hebben het ministerie bereikt.

De verhoging van de broodprijs naar 1 SRD per puntje zou te wijten zijn aan de verhoogde prijs van suiker, zout en gist, zegt Toerisme directeur Rachel Koningsbloem. Vandaag nog zal een adviesprijs bepaald worden door de Vereniging van Bakkers en het ministerie.

Tijdens de persconferentie van het Nationaal COVID-19 Managementteam ging de directeur donderdag ook in op de stijgende prijs van eieren en kip. Deze prijzen worden vastgesteld door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Ondertussen wordt kippenteelt gestimuleerd door in de verschillende districten trainingen te verzorgen, zegt Koningsbloem.

Rachel Koningsbloem-Pinas, directeur op het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme. Zij sprak gisteren op de COVID-19 persconferentie.

Er wordt regelmatig opgetreden tegen winkels of personen die zich schuldig maken aan ongebreidelde prijsverhogingen. Verder wordt er continu van gedachten gewisseld met winkeliers en importeurs om betaalbare prijzen te hanteren. Op de burgers wordt wederom het beroep gedaan om bij gevallen waar er volgens hen te hoge prijzen gehanteerd worden, deze onmiddellijk door te geven aan de Economische Controle Dienst (ECD). Binnenkort start het ministerie ook met een voorlichtingscampagne als bewijs dat het degelijk de zorg van de samenleving serieus neemt. De consument zal zien hoe een klacht wordt behandeld en hoe er actie op het veld wordt ondernomen.

Comments are closed.