Historische onderzoeken in Suriname gaande

Dagbladenoverzicht 19 augustus 2017
augustus 19, 2017
Twee drugsverdachten aangehouden
augustus 19, 2017
Show all

Historische onderzoeken in Suriname gaande

Rosa de Jong, een Researchmaster Student Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, is in Suriname twee onderzoeken aan het uitvoeren. De Jong roept echter de hulp van de gemeenschap in om waar nodig nog een bijdrage te leveren aan het voltooien van haar onderzoek. Het eerste onderzoek gaat over bekende Surinaamse vrouwen uit de 20ste eeuw, voor het boek ‘1001 Vrouwen’ van Els Kloek. In het boek zullen 4 van hen worden belicht zegt de onderzoeker.

Het tweede onderzoek handelt over Nederlandse Joden die in 1942 aankwamen in Suriname. Voor dit onderzoek is van belang hoe de Joden vluchtten van Nederland naar Portugal en vandaaruit de oversteek maakten naar Suriname. Het valt op te merken dat ze hier goed zijn opgevangen zegt de Jong, maar is meer informatie nodig over hoe het hen verder verging, om het onderzoek af te ronden.

Om haar onderzoeken af te ronden roept de Jong de hulp van de gemeenschap in. Een ieder die meer afweet over de Nederlandse Joden die in 1942 hiernaartoe vluchtten of een bekende Surinaamse vrouw in het voetlicht wil laten plaatsen, kan contact opnemen met Rosa de Jong door te mailen naar [email protected].

Comments are closed.