Historische level 3 schietevenement IPSC Suriname

CLAD-onderzoek gaande tegen dc Ramdhani
november 7, 2014
Oplossing in zicht in geschil om Blaka Watra
november 7, 2014
Show all

Historische level 3 schietevenement IPSC Suriname

Het eerste internationale level 3 schietevenement van de Suriname Practical Shooting gaat vandaag van start op het Multi Training Center complex (MTC) in Rijsdijk, Para. Hiervoor hebben zich 75 deelnemers aangemeld. Het evenement staat onder toezicht van de Internationale Practical Shooting Confederation (IPCS), die de Surinaamse afdeling goedkeuring heeft gegeven om de organisatie op zich te nemen. Volgens toernooidirecteur Rabien Chotkan is alles in kannen en kruiken.

Het is voor het eerst dat meer dan vijftig schutters deelnemen aan dit evenement in Suriname. Ten opzichte van vorig jaar wordt het dubbele aantal buitenlandse schutters verwacht, waaronder absolute wereldtoppers, uit de USA, Canada, Jamaica, Nederland, Frans-Guyana, Barbados, Spanje, Rusland, Trinidad en Tobago, Aruba, Curaçao en Guyana. Het Surinaamse deelnemersaantal staat op 20. In deze wedstrijd wordt ook gestreden om het Surinaamse IPSC Nationaal Kampioenschap.

Er worden twaalf verschillende schietparcours verschoten, waarna de scores over de benodigde 220 schoten uit een groot kaliber vuistvuurwapen (9mm en groter) worden getotaliseerd. De zorgvuldig uitgekozen schietparcours stellen niet alleen de accuratesse van de schutters op de proef, maar ook hun snelheid en tactisch inzicht. Het evenement is weggelegd voor mannen en vrouwen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.