HI zegt concrete ondersteuning toe bij ontwikkeling coronie

Details over aanrijding Jagernath Lachmonstraat
november 17, 2015
47e verkeersdode geïdentificeerd; vermoedelijke veroorzaker nog voortvluchtig
november 17, 2015
Show all

HI zegt concrete ondersteuning toe bij ontwikkeling coronie

Het ministerie van Handel en Industrie zal concrete ondersteuning geven bij het ontwikkelen en versterken van nieuwe sectoren in Coronie. In het gesprek dat minister Sieglien Burleson had met dc Aroenkoemar Ramdhani van het cocos district, is duidelijk naar voren gekomen dat de ondersteuning van het Ministerie niet weg te denken is bij het opstellen en indienen van het ontwikkelingsplan van Coronie.

Het is gebleken, dat naast landbouw, toerisme een belangrijke sector zal gaan worden in dit district. Volgens de burgervader, worden er nu projecten uitgewerkt, waarbij het opzetten van een natuurreservaat, veel toeristen zal aantrekken. De HI-minister heeft concrete voorstellen gedaan, waarbij het ondernemerschap kan worden gestimuleerd. Naarmate er meer ondernemers worden gestimuleerd om binnen het natuurreservaat te ondernemen, zullen er meer toeristen worden aangetrokken. Minister Burleson deelde ook  mee, dat HI bezig is met een ondernemersfonds, waarbij gekeken wordt of ondernemers zonder onderpand aan een lening kunnen komen.

Het is de bedoeling, dat de aangewezen bank het fonds zal beheren en dat het Ministerie, de ondernemers zal begeleiden. Verder is er volgens de bewindsvrouw een wet in voorbereiding, waarbij roerende goederen als onderpand kunnen dienen. Dit zal volgens minister Burleson de zogeheten boedel-en grondenrechten kwestie helpen oplossen. Dit model wordt reeds door de Wereldbank gestimuleerd.

Comments are closed.