HI wil prijsaanduiding in SRD afdwingen

EBS heeft alle plannen klaar voor upgrading energiesector
december 13, 2016
Actie bij Medische Zending voortgezet
december 13, 2016
Show all

HI wil prijsaanduiding in SRD afdwingen

Overtreders harde sancties in het vooruitzicht gesteld

Het is het ministerie van Handel en Industrie menens om betalingen zoveel als mogelijk in de Surinaamse dollar te laten verlopen. In een maandag uitgegeven persbericht roept het ministerie de samenleving op, om zich te houden aan de wet. “Het Ministerie heeft een klachtenloket en roept de Surinaamse samenleving op, om steeds de Surinaamse Dollar als wettig betaalmiddel te hanteren bij het plegen van transacties.”

Overtreders worden zware sancties in het vooruitzicht gesteld. “Bij overtreding zal het Ministerie in samenwerking met het ministerie van Justitie en Politie en de Centrale Bank van Suriname (CBvS) streng optreden op basis van de Wet Economische Delicten en andere wettelijke regelingen. Hierbij kan onmiddellijke intrekking van vergunningen, het opleggen van boetes en sluiting plaatsvinden.”

Handel en Industrie roept bij het handhaven van de wet, ook de hulp van de samenleving in. Indien de SRD niet wordt geaccepteerd, vraagt het ministerie om een klacht te deponeren via de Coza Applicatie (coza.apptastic.sr) of te bellen naar de afdeling Consumenten Zaken.

Het ministerie wijst er in het persbericht op dat het verboden is om “goederen, diensten en huurprijzen in vreemde valuta aan te duiden en te verhandelen; de maximale winstmarges te overschrijden zoals wettelijk is vastgesteld en in vreemde valuta te verhandelen”.

De handel in vreemde valuta is alleen toegestaan voor de Centrale bank van Suriname, de deviezenbanken en officiële geldwisselkantoren en personen die beschikken over een ontheffing, verleend door de Deviezen Commissie.

Comments are closed.