HI wil meer betrokkenheid samenleving bij controle valutaprijzen

Perceelkaart Danny’s Villapark vervalst
december 21, 2016
10 Mobiel met Jean Malm – 21 december 2016
december 21, 2016
Show all

HI wil meer betrokkenheid samenleving bij controle valutaprijzen

De prijzen van goederen in de winkels moeten worden aangeduid in SRD ‘s, zegt het Ministerie van Handel en Industrie (HI). Dit is een wettelijke bepaling. Toch blijven ondernemingen hun prijzen aanduiden in valuta. Hiertegen gaat HI optreden. Om dit zo efficiënt mogelijk te kunnen doen, wil het ministerie meer betrokkenheid vanuit de gemeenschap, zegt Danielle Sumter, onderdirecteur Consumentenzaken van HI. De Economische Controle Dienst (ECD) kan de controle niet alleen uitvoeren; grotendeels vanwege een gebrek aan menskracht. De consument speelt dus een belangrijke rol, zegt Sumter.

Er zijn bepaalde sectoren waar de betaling nog in valuta wordt gedaan. Maar het is niet zo dat het een algemene verplichting is, aldus de onderdirecteur Consumentenzaken.

U hoorde Danielle Sumter, onderdirecteur Consumentenzaken van het Ministerie van HI, die de samenleving oproept meer te letten op de prijsaanduidingen in de winkels. Per 2 januari 2017 moeten de prijzen vermeldt staan in SRD ‘s.

De Consumentenkring juicht het toe dat HI de prijsaanduiding en betaling in valuta eindelijk aan banden zal leggen. Voorzitter Albert Alleyne heeft op dit stuk vaker aan de bel getrokken. Hij is van mening dat het departement er ook strakker op moet toezien dat de regels worden nageleefd. Ook hij vraagt om meer betrokkenheid vanuit de gemeenschap bij het ondersteunen van het werk van HI.

Comments are closed.