HI pakt prijsopdrijvers sipaliwini aan

KPS regio-Oost stelt verkeersunit in
september 21, 2017
Uitbaggeren Nickerierivier zorgt voor economisch voordeel Nickerie
september 21, 2017
Show all

HI pakt prijsopdrijvers sipaliwini aan

Met de aanwezigheid van het ministerie van Handel en Industrie (HI) in het district Sipaliwini behoren klachten over vervallen producten op winkelschappen en prijsopdrijving tot het verleden. “De laatste tijd komen vervallen producten niet meer voor”, zegt de coördinator van ministerie in het district Rudolf Pavion.

Het ministerie is al tweeëneenhalf jaar actief in dit uitgestrekte deel van het land. Er werken daar eenentwintig prijscontroleurs. De winkels in Atjoni worden drie keer per week gecontroleerd. Voor dorpen die via de rivier bereikbaar zijn is de dienst afhankelijk van boten van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO). “Als RO op de rivier gaat, gaan we mee of we gaan af opeen toevallige tip of klacht.”

Er worden regelmatig controles in Sipaliwini uitgevoerd. Met het dienstvoertuig dat pas is aangeschaft zullen ook controles worden uitgevoerd in het district Brokopondo. Vanaf afgelopen maand is de dienst daar ook actief, maar controles vinden nog niet regelmatig plaats. Vorige week nog is de dienst nog op vervallen producten daar gestuit.”

Hoewel er nog vervallen producten te zien zijn, houden winkeliers wel degelijk rekening met de aanwezigheid van HI. Winkeliers die zich schuldig maken aan prijsopdrijving of het verkopen van vervallen producten worden beboet. Daarnaast worden de producten vernietigd.

Comments are closed.