Het Minov introdcueert een nieuwe manier van inschrijvingen op VOS scholen

Dagbladen overzicht 01 augustus
augustus 1, 2015
Korps Politie Suriname start veiligheidscampagne
augustus 1, 2015
Show all

Het Minov introdcueert een nieuwe manier van inschrijvingen op VOS scholen

Om de chaos en het dringen in de periode voor inschrijvingen op middelbare scholen uit te bannen, introduceert het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur nieuwe procedures. Het nieuwe beginpunt van de inschrijvingen is de VOJ-school die de leerling verlaat. Daar wordt de aanmelding gedaan.

Vervolgens wordt via een computerregistratie van de aanmeldingen een automatische selectie gedaan, op basis van het woonadres van de leerling. Hierbij wordt de leerling geplaatst op school, die het dichtstbij het woonadres ligt.

Na de plaatsing worden de leerling en de ouders per sms, sociale en traditionele media meegedeeld van de plaatsing. Ook de verschillende VOS scholen krijgen een lijst van namen van de leerlingen die daar zijn geplaatst.

Om deze procedure uit te beelden heeft het ministerie van Onderwijs een striptekening laten ontwerpen, waarin alle stappen worden weergegeven. In de komende week zal meer informatie worden verschaft, over de nieuwe procedure van inschrijven op middelbare scholen.

Comments are closed.