‘Het ministerie moet haar huiswerk beter maken’

Het Polytechnic College Suriname verzorgt een voedselveiligheidstraining voor bestuursambtenaren van het commissariaat Wanica Zuid-Oost
maart 19, 2019
Stinafo schenkt bus aan Parelhuis
maart 19, 2019
Show all

‘Het ministerie moet haar huiswerk beter maken’

Sammy Doerga zegt er is al een auteursrechtenvereniging
Anwar Lall Mohamed van mening dat tarieven redelijk en rechtvaardig moeten zijn

Het wiel hoeft niet opnieuw uitgevonden te worden. Dit zegt Sammy Doerga, voorzitter van de Vereniging Surinaamse Organisatoren (VSO), als reactie op de oproep van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI & T) aan artiesten om een vereniging op te richten om auteursrechten te reguleren.

Doerga is niet tevreden met deze oproep van het ministerie. Hij zegt dat er al eerder verenigingen zijn opgericht, de Surinaamse Artiesten Vereniging (SAV) en Bureau Muziekauteursrechten (BMA), en dat daarop verder moet gewerkt worden.

Aldus Sammy Doerga, voorzitter van de Vereniging Surinaamse Organisatoren (VSO). Anwar Lall Mohamed, voorzitter van Radio- en Televisiebedrijven, is daarentegen wel tevreden met de oproep van het ministerie. Hij vindt dat er zo eindelijk ordening komt. Hij zegt dat samenwerking tussen verschillende organisaties van groot belang zal zijn.

Anwar Lall Mohamed, voorzitter van Radio- en Televisiebedrijven. Het ministerie zegt niets kwijt te kunnen over hoe de oprichting van de nieuwe vereniging in zijn werk zal gaan en wanneer deze functioneel zal zijn.

Comments are closed.