Hertelling afgerond: Paramaribo maakt uitslagen maandag bekend

Visserijsector discussieert over exportvoorwaarden naar VS en EU
juni 8, 2015
NDP wint in negen ressorten van twaalf ressorten
juni 8, 2015
Show all

Hertelling afgerond: Paramaribo maakt uitslagen maandag bekend

Hoofdstembureau Paramaribo zal op maandag de officiele uitslagen bekendmaken. Met het verwerken van de stemmen op Ressortsraadniveau is de hertelling zo goed als afgerond. Radio 10 sprak zaterdag Hoofdstembureau voorzitter Jerry Miranda over de laatste stand van zaken.

Er zijn volgens eerste bevindingen, geen noemenswaardige verschillen geconstateerd in de uitslagen op de verschillende stembureuas, die voor hertelling in aanmerking kwamen.

Toch rechtvaardigden de bezwaren zoals door politieke partijen opgebracht, een hertelling.

Juist, omdat ook door het Hoofdstembureau zelf enkele zaken waren ontdekt, die niet pluis waren, legt Miranda uit.

De Nationale Democratische Partij (NDP) zal zich neerleggen bij het verkiezingsresultaat in kiesdistrict Paramaribo, dat later op de dag officieel bekendgemaakt zal worden. “Wij hadden onze zorgen en op basis van rapportages hebben wij een brief naar het hoofdstembureau gestuurd. Ook het Onafhankelijk Kiesbureau heeft aangegeven dat er een hertelling zou komen als het hoofdstembureau dat niet zou doen. Tijdens de hertelling is gebleken dat er onvolkomenheden waren, maar die waren niet zo erg als wij aanvankelijk gedacht hadden”, zegt woordvoerder Winston Lackin aan Starnieuws.

Lackin merkt op dat de verkiezingsresultaten en het proces geëvalueerd zullen worden. Nagegaan zal worden waar er fouten zijn gemaakt. Er worden lessen geleerd die meegenomen zullen worden bij de volgende verkiezingen. De NDP zal ook de propagandisten bij verschillende stembureaus ook evalueren omdat ter plekke de bezwaren ook aangegeven moesten worden. 

Comments are closed.