Herstructurering rechtelijke macht op komst: Minister Van Dijk-Silos wil loskoppeling kanton en hof rechters

Sport 15 augustus
augustus 15, 2015
Surinaamse circuit racer Tjin Liep Shie drukt stempel op voorronde Caribische kampioenschappen
augustus 15, 2015
Show all

Herstructurering rechtelijke macht op komst: Minister Van Dijk-Silos wil loskoppeling kanton en hof rechters

De complete herstructurering van de rechtelijke macht. Dat wordt één van de speerpunten in het beleid van nieuwbakken minister van Justitie en Politie, Jennifer van Dijk Silos. Van-Dijk Silos zegt af te willen van de stiefmoederlijke behandeling die de derde macht in de triaspolitica al jaren krijgt en wil volledige zelfstandigheid voor het instituut. Dit zal een versterking betekenen van het instituut, waardoor ze met recht het predicaat eerbiedwaardig mogen dragen, zegt Van Dijk-Silos.

 

4 Comments

  1. Sander Emanuels schreef:

    Ach, whatabout die civiele zaken die gvd gewoon tientallen jaren voortslepen en mensen kunnen hun recht niet krijgen en niet over hun bezittingen en/of geld beschikken, want zaken worden constant verschoven en uitgesteld of ze zijn weer op kerstvakantie etc en voordat men tot een uitsprasak komt is gras gegroeid, maar het paard is gestorven? Alle soortement van geweldigheid en voornemens, maar zal dat wel de oplossing zijn? Of zal de chaos alleen maar groter worden..? Gado wan sabi…

  2. Krish Lalaram schreef:

    Mooi gepraat. De grootste crimineel is haar baas DiDiBrie zelf.

  3. Augie Linger schreef:

    Minister van juspol is THE IRON LADY en geen dora zoals wayne telgt haar noemt. Wayne telgt maakt zich alleen maar belachelijk in zijn programma the thalk. Wayne die minister van juspol is geen dora. Zij is THE IRON LADY. Als jij haar dora noemt dan ben jij diego. Gelul met jou.