HERSTELWERKZAAMHEDEN DAK ONDERWIJS EIND MEI AFGEROND

KOERSEN OPNIEUW ONDER DRUK DOOR ONDUIDELIJKHEID
maart 8, 2016
Ex-daklozen en -verslaafden tonen creativiteit
maart 8, 2016
Show all

HERSTELWERKZAAMHEDEN DAK ONDERWIJS EIND MEI AFGEROND

Het gebouw van het ministerie van Onerwijs is bijna onherkenbaar. Wie nog steeds aan het werk is, doet dit in kleine ruimtes, gescheiden door een donkere, smalle gang. In de grote ruimtes valt een sfeer van griezel over de lege werkplaats door de muffe geur, donkere hoeken en waterplassen op de grond. De enkele verlaten stoelen verraden een gevoel van grote paniek. De dreigende stilte die het gebouw vult, wordt meer dan eens onderbroken door druppelend water of het boren van gaten. Want het mag dan stil zijn op de begane grond, op het dak wordt er gewerkt.

Arbeiders van het bouwbedrijf ‘De Team’ zijn bezig met het herstel van het dak. Directeur Jerry Tijtel hoopt tegen eind mei het werk afgerond te hebben. “Dit hangt af van de omstandigheden. Mijn arbeiders hebben ook een gezin te onderhouden, dus moet er wel betaald worden voor het werk dat we verrichten. Zo niet, staak ik het werk opnieuw”, aldus Tijtel. Eerder staakte hij de werkzaamheden aan het dak, nadat de overheid in maart 2015 haar betalingsverplichting niet was nagekomen. Pas in november betaalde de overheid uit en het werk werd in januari dit jaar hervat.

“Anderhalve maand geleden, nog voor we het werkmateriaal het dak op sleurden, hebben we het ministerie gevraagd het gebouw te ontruimen, maar deze waarschuwingen werden genegeerd”, zegt Tijtel. Van een ingestort dak wil hij niets horen. Hij legt uit dat er termieten en waterschade waren, vandaar de herstelwerkzaamheden. Daarom waren we bezig met herstellen.” De grote waterschade tijdens dit herstel, dat in februari voor veel onrust zorgde, was volgens Tijtel te voorzien, omdat er gaten moesten worden geboord om het dak te herstellen. DWTonline

Comments are closed.