Hersteltraject IMF baart zorgen

Parlementariër Dew Sharman:Vrouwen afgeraden zwanger te worden
januari 26, 2016
Nieuw project Green Heritage Fund krijgt steun van Paramaribo Central Lions Club
januari 26, 2016
Show all

Hersteltraject IMF baart zorgen

Bij de uitvoering van een structureel aanpassingsprogramma, begeleid door het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zullen de sociaal zwakkeren de hardste klappen voelen. Econoom tevens voorzitter van politieke partij DRS, Clifford Marica, is daarom “verbijsterd” over de hallelujastemming die bij beleidsmakers heerst dat het IMF wordt aangetrokken om de economie weer op spoor te brengen.

Marica zegt dat de strikte programma’s van het IMF geen tot weinig rekening houden met de sociale gevolgen van de soberheidsmaatregelen. “Het zijn de sociaal zwakkeren en de arbeidersklasse die de harde slagen zullen voelen”, aldus de econoom/politicus.

Hij voegt eraan toe dat volgens de gebruikelijke IMF-recepten lonen bevroren worden en de focus sterk gericht wordt op sanering en bezuiniging bij de overheid. De econoom vraagt zich af of mensen zich wel realiseren dat “al deze dingen zullen volgen” wanneer een door het IMF ondersteund aanpassingsprogramma wordt uitgevoerd. Op een persconferentie in november vorig jaar stelde minister Gillmore Hoefdraad van Financiën, dat de soberheidsmaatregelen geen negatieve invloed zullen hebben op de uitvoering van het sociale programma van de regering. DWTonline

Comments are closed.