Herstart rijstteelt Coronie is tot nog toe grote teleurstelling

Startsein aanlegsteiger Domburg gegeven
mei 16, 2015
Politiecommissie Veiligheid Verkiezingen houdt presentatie voor buitenlandse vertegenwoordigers en internationale organisaties
mei 16, 2015
Show all

Herstart rijstteelt Coronie is tot nog toe grote teleurstelling

Nadat met veel fanfare midden oktober van het vorig jaar de herstart van de rijstteelt in het district Coronie is aangekondigd, is er weinig tot niets terechtgekomen van de plannen, voornemens en beloften. In een persverklaring uit de Coöperatie van Coroniaanse Boeren (CCB) haar misnoegen.

Er werd als uitvloeisel van gesprekken een managementteam samengesteld door de minister van LVV, Soeresh Algoe, om alles in goede banen te leiden. Deze commissie zou nooit zijn geformaliseerd, en zouden de leden ook geen officieel mandaat hebben gekregen om hun taken uit te voeren.

Daarnaast heeft SURZAM, een werkarm van het ministerie van LVV die de infrastructuur in orde moest helpen maken, niets meer gedaan dan het ceremonieel gedeeltelijk ophalen van een zwamp. In tweede instantie heeft de minister van LVV, de Stichting Machinale Landbouw (SML) ingeschakeld om de taken over te nemen. Ondanks duidelijk afspraken draaide ook dit op niets uit, staat in de verklaring van de Coroniaanse Boeren.

De CCB constateert dat het mislukken van de voornemens het gevolg is van sabotage van ondergeschikten en werkarmen van lagere orde. Die kunnen, zoals zij het zelf zeggen, straffeloos hun gang gaan. “Wij, de Coroniaanse boeren, zijn daar de dupe van” staat nog in de verklaring.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.