Hernieuwbare energie belangrijk voor ontwikkeling Suriname

Dagbladen overzicht
december 14, 2013
Rosebel overhandigt symbolische cheque aan de First Lady
december 14, 2013
Show all

Hernieuwbare energie belangrijk voor ontwikkeling Suriname

De Anton de Kom Universiteit (AdekUS) en ‘The European Union and The African, Caribbean and Pacific Group of States (EU/ACP)’ hebben een overeenkomst getekend voor de uitvoering van het Edulink 2 project:Capacity building in applied renewable energy technologies in Guyana.

Het doel van dit project is om de capaciteit te versterken van de universiteiten op het gebied van toegepaste technologieen voor hernieuwbare energie met het oog op de duurzame economische en sociale ontwikkeling van Guyana en Suriname. Professor Mohan, coördinator van dit project gaf aan dat er zeven speciale modulen gericht op beleid en een curriculum voor een Master of Science opleiding”ontwikkeld zullen worden. Deze zullen simultaan op AdeKUS en de University of Guyana (UG) verzorgd worden. Binnen dit programma zal het accent gelegd worden op energie uit waterkracht, biomassa, zonne- en windenergie.

Minister Hok gaf aan dat dit project aansluit op het beleid van het Ministerie van NH, waar er alles aan wordt gedaan om de hernieuwbare energie een plaats te geven binnen de energiesector in ons land.Vanuit het ministerie wordt er altijd ruimte gemaakt voor ontwikkeling van ons eigen kader. De  ontwikkeling moet gedragen worden door ons eigen kader. Het bedrijf IAM Gold start binnenkort met de bouw van een solar powerplant, waarbij er 5 megawatt aan energie geproduceerd zal worden. Binnen dit project is er ruimte voor o.a. de universiteit om te participeren, aldus de minister.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.