Herinvoering inzaaikalenders rijstsector noodzakelijk

Congres voor werkplan zelfmoordpreventie op komst
oktober 3, 2019
Toepassing circulaire economie een must
oktober 3, 2019
Show all

Herinvoering inzaaikalenders rijstsector noodzakelijk

In Nickerie hebben belanghebbenden woensdag tijdens een workshop met elkaar van gedachten gewisseld over het herinvoeren van de inzaaikalender. Dat zijn schema’s aan de hand waarvan de verschillende gebieden in Nickerie, beurtelings worden ingezaaid. Aan de workshop hebben Waterschapsvoorzitters, leden van het Overliggend Waterschap Corantijn Polder, en vertegenwoordigers van de ministeries van LVV, RO en Openbare Werken meegedaan. Ingenieur Arthur Zalmijn, adviseur van LVV-minister Rabinder Parmessar, die de inleiding verzorgde, zegt dat het ontbreken van de kalender de efficiëntie in de rijstsector niet ten goede komt.

Het instellen van inzaaikalenders is een eerste stap, die het ministerie van LVV wil nemen om de rijssector beter te organiseren. Volgens Zalmijn is er in de sector genoeg goede wil om zaken beter te doen, hoewel het daar niet altijd op lijkt.

De afspraak is gemaakt dat er vervolg zal worden gegeven aan de discussie over de herinvoering van de inzaaikalenders binnen de rijstsector.

Comments are closed.