Henry MacDonald niet teruggetreden als waarnemend directeur Buitenlandse Zaken

Groep ‘vernieuwing Surinaamse Politie Bond’ opnieuw naar de rechter
mei 17, 2016
Oplossing blijft uit, advocaten teleurgesteld
mei 17, 2016
Show all

Henry MacDonald niet teruggetreden als waarnemend directeur Buitenlandse Zaken

Press Conference: by H.E. Ms. Ruth Wijdenbosch,(C) President of the Foreign Affairs and National Defense Committee of Suriname, to brief journalists on the internal process and discussions held in Suriname that led to the country's accession to the Rome Statue of the ICC

Henry MacDonald is niet teruggetreden als waarnemend directeur bij Buitenlandse Zaken (Buza) vanwege ruzie met minister Niermala Badrising. Het heeft alles te maken met de reorganisatie, waarbij gestreefd wordt om op elke plek de meest geschikte medewerker te plaatsen.

MacDonald, adviseur van de minister is belast met het uitdragen van het departement en het leggen van contacten met potentiële buitenlandse investeerders, zegt Gladys Relyveld. Zij is aangesteld als waarnemend directeur.

Medewerkers bij Buza zeggen dat MacDonald en Badrising niet meer door één deur konden vanwege verschillende beleidsinzichten. Daarnaast zouden door het “moeilijke karakter” van minister Niermala Badrising, veel medewerkers om overplaatsing naar andere ministeries hebben gevraagd en zou een groot deel van het personeel gedemotiveerd zijn.

Badrising stelt het op prijs dat stukken die bij haar terechtkomen correct zijn opgemaakt. Wat niet aan haar standaarden voldoet, wordt teruggestuurd voor correctie. Ze eist kwaliteit. Mensen raken hierdoor soms geïrriteerd, omdat ze dat niet gewend zijn.”

Comments are closed.