Heerenstraat festival zal Surinaamse cultuur uitgedragen

Dagbladen overzicht – 24 september 2019
september 24, 2019
Canawaima veerverbinding weer hervat
september 24, 2019
Show all

Heerenstraat festival zal Surinaamse cultuur uitgedragen

The Backlot organiseert in de periode 30 September tot en met 6 Oktober het Heerenstraat Festival. Het doel van dit festival is om het historische deel van de Heerenstraat om te bouwen tot een festivalterrein en zo de rijke geschiedenis en cultuur van de historische binnenstad zichtbaar te maken voor een groot publiek. Door gebruik te maken van leegstaande panden, straten en tijdstippen waar nauwelijks beweging is in de binnenstad, zal bijgedragen worden aan de sociaaleconomische revitalisatie. Een ander doel is de creatieve industrie in Suriname een platform te bieden. Gino Refos die belast is met de organisatie van dit festival zegt aan Radio 10 dat dit festival een ervaringsfestival is waarbij Suriname in een nutshell verkocht wordt.

Elviera Sandie, directeur van Cultuur zegt het initiatief prachtig te vinden. Met dit festival wordt er leven gebracht in de binnenstad. Sandie is van mening dat er meer gedaan moet worden aan cultuureducatie.

U hoorde Elviera Sandie, directeur van Cultuur en daarvoor Gino Refos van The Backlot lot maandag tijdens de persconferentie over het organiseren van het Heerenstraat Festival. Het is de bedoeling dat de organisatie na evaluatie regionaal georganiseerd wordt.

Comments are closed.