Surinamers waarderen hun helden Slecht
november 30, 2013
Tweede druk van de VACO-uitgave André Loor vertelt… , Suriname 1850 – 1950 al uit
november 30, 2013
Show all

Havenarbeiders schorten actie op

De havenarbeiders verenigd in de Algemene Haven Arbeidersbond (AHAB) zullen vanaf maandag weer werken. Het besluit is genomen op de ledenvergadering die donderdag is gehouden. De werknemers van Integra Port Services NV hebben hun werkzaamheden vanaf 12 november gestaakt.

Tegelijkertijd met de opschorting, zal de bond een kort geding aanspannen tegen Integra. De AHAB zegt dat het bedrijf niet wil accepteren dat de werknemers zich in een vakvereniging bundelen. Integra Port Services heeft intussen een rechtszaak aangespannen tegen de stakende arbeiders, verneemt Starnieuws van Rani Sohansingh, advocaat van het bedrijf.

De rechter heeft de zaak van Integra vrijdagmorgen al in behandeling genomen. Integra eist dat de stakende werknemers het werk meteen hervatten. “De maatschappij heeft een werkrelatie met de werknemers. Door te staken komen zij hun verplichtingen niet na”, zegt Sohansingh. Volgens haar willen de werknemers een vakbond oprichten die niet voldoet aan de eisen en maatstaven van Integra Port Services. Sohansingh zegt dat er deze week uitwisseling van informatie moet plaatsvinden. Zij verwacht dat de rechter de volgende week maandag tot een uitspraak zal komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.