‘HANDEN UIT DE MOUWEN VOOR OPLOSSING CRISIS’

Creatief bezig zijn in de vakantie voor kinderen
augustus 30, 2016
MSR-studenten AdeKUS in actie tegen hoogte collegegeld
augustus 30, 2016
Show all

‘HANDEN UIT DE MOUWEN VOOR OPLOSSING CRISIS’

Suriname heeft meer dan ooit de particuliere sector nodig om het land uit de huidige economische crisis te helpen. De particuliere sector kan “niet bij de pakken neer blijven zitten. Er moet meer geproduceerd worden, met het oog op de export”. Dit benadrukte Glenn Gersie, president van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) zondagavond tijdens een informele bijeenkomst van Kenniskring (KK), een discussiegroep voor ondernemers en deskundigen.

Volgens hem zal het niet eenvoudig zijn om de scheve verhoudingen tussen de productiesector, overheid en huishoudens te corrigeren. Hij belooft dat hij zich zal blijven inzetten voor bezuinigingen bij de overheid, het verminderen van onnodige importen en een snelle facilitering van de productie. Hij riep de aanwezigen op om met voorstellen te komen over hoe de productie verhoogd kan worden. De governor zegde ook toe, aan de hand van de voorstellen, na te zullen gaan welke mogelijkheden er zijn om goedkoop investeringskapitaal binnen te halen voor ondernemers.

“Er worden nu hele hoge rentes gevraagd, wat een probleem vormt voor ondernemerschap”, benadrukt KK-woordvoerder Bhagwan Gangarampanday. De aanwezigen waren volgens hem blij dat de CBvS-president zich “in het veld” begaf om te communiceren met belanghebbenden. Gersie maakte opnieuw gebruik van de gelegenheid om zijn afkeuring uit te spreken over valse geruchten die door politici gelanceerd werden, dat de valutarekeningen bij de diverse banken niet veilig zijn. Tijdens de discussies werd kritiek geuit op het verzwakte imago van de moederbank. Gersie werd op het hart gedrukt zich in te zetten om het vertrouwen in zijn instituut zowel nationaal als internationaal te helpen herstellen.

Comments are closed.