HANDELSMISSIE STIMULEERT VROUWELIJK ONDERNEMERSCHAP

DOE intern weer op spoor
augustus 18, 2016
Suriname wint met ‘Call 911’ app
augustus 18, 2016
Show all

HANDELSMISSIE STIMULEERT VROUWELIJK ONDERNEMERSCHAP

Woman working

Bouwen aan duurzaamheid, synergie creëren en vrouwelijk leiderschap stimuleren zijn belangrijke pijlers van de handelsmissie ‘Women Business Booster Suriname’. Deze week nemen twintig deelneemsters uit Nederland en Suriname, die samen uiteenlopende sectoren vertegenwoordigen zoals de gezondheids- en verzorgingssector, het vastgoed en consultancy en advies hieraan deel. Als onderdeel van het programma hebben woensdag een aantal ondernemers, die zich specifiek hiervoor hebben aangemeld, middels een pitch hun bedrijf voor het voetlicht gebracht. Sieglien Burleson, minister van Handel en Industrie (HI) heeft de tweede dag formeel geopend.

De bewindsvrouw benadrukt dat voor HI het stimuleren van ondernemerschap een van de belangrijkste activiteiten is. De weg naar vernieuwing is ingezet, echter niet zonder obstakels. Immers, zullen de processen opnieuw moeten worden ingericht.

De handelsmissie is onder leiding van de onderneemsters Mila Bahadoersing en Gail Meyer. De deelneemsters volgen tot en met zaterdag een vol programma waarbij de kansen en obstakels van zakendoen in Suriname worden belicht en waarbij ze in contact komen met potentiële zakenpartners. Gedurende het weekprogramma wordt er tevens aandacht geschonken aan de kracht van vrouwelijk ondernemerschap. Hierbij worden zij begeleid door Jaya Experience en Connected Media Clipping. Andere sprekers zijn onder andere Jörgen Raymann, Robby Makka, Henrry Mac Donald en Miguel Rodrigues. DWT

Comments are closed.