Haitiaanse venters krijgen eigen markt te Drambrandersgracht

Brits parlement woensdag weer open na Lagerhuisverkiezingen
juni 15, 2017
OBS en NVB houden prikactie
juni 16, 2017
Show all

Haitiaanse venters krijgen eigen markt te Drambrandersgracht

Haitiaanse marktventers krijgen een eigen plek. Dit is bekend gemaakt door het Commissariaat Paramaribo Noord-Oost. Streven is gericht om over minder dan een maand van start te gaan met een marktplaats.

Het besluit voor een eigen onderkomen voor verkoop van voornamelijk agrarische producten en culurele accessoires,  volgt na een jarenlang verzoek  door onder andere het Haitiaanse consulaat in Suriname en door de Haitaainse belangengroep.

De nieuwe markt komt tussen de Nieuwe Dominee- en Fred Derbystraat, de Drambrandersgracht. Nu zal eerst een registratie plaatsvinden van het aantal venters die daar hun verkoopwaar aan de man zullen brengen, zegt commissaris Mike Nerkust van Paramaribo Noord Oost aan Radio10.
Volgens Nerkust gaat het hier om een weloverwogen en doordacht plan. De marktventers zullen via een bepaald systeem netjes hun belasting aan de staat voldoen. Daarnaast zorgt het commissariaat voor een stukje ordening van het totale marktwezen.

De Haitiaanse venters zijn zeer blij met het goede nieuws. Ze zijn enthousiast dat ze eindelijk hun eigen markt zullen hebben. Deze komt te staan aan de Drambrandersgracht,tussen Nieuwe Dominee- en Fred Derby straat.

Comments are closed.