H.I.T. minister Welzijn doet nogmaals oproep aan winkeliers prijzen niet op te drijven

Telesur 10 Mobiel – Asha Naipal – 9 juni 2017
juni 10, 2017
Sport 10 juni 2017
juni 10, 2017
Show all

H.I.T. minister Welzijn doet nogmaals oproep aan winkeliers prijzen niet op te drijven

Minister Ferdinand Welzijn van Handel Industrie en Toerisme doet aan voornamelijk winkeliers een ernstige oproep niet aan willekeurige prijsopdrijving te doen. Consumenten hebben in de afgelopen dagen klachten bij het departement gedeponeerd over enkele winkeliers die zonder enige vorm van reden, prijzen van voornamelijk levensmiddelen hebben opgeschroefd.

Het gaat hier om producten die behoren tot de lijst met 15 basisgoederen. Minister Welzijn met de klacht geconfronteerd zegt dat de Economisce Controle Dienst van zijn ministerie hard zal optreden tegen winkeliers die zich schuldig maken aan prijsopdrijving.

Helaas is het zo dat onvoldoende opgang brengen van weinig tot geen productie van eigen middelen volgens Welzijn altijd een probleem voor ons land betekent.

De koopkracht versterkende maatregelen van de regering , vallen in het niets, als er toch sprake is van stijging van prijzen van basisgoederen, is het algemeen zorgpunt van  consumenten.

Het ministerie zal hard haar best doen om de zaak rond de prijzen van vooral basisgoederen goed in de gaten te houden. Aan consumenten doet het ministerie de oproep zoveel mogelijk te rapporteren indien zij ongeregeldheden tegenkomen.

Comments are closed.