Guatemala verwacht Futsal Toernooi te winnen

Werkzaamheden fietspad Noord Commewijne in volle gang
oktober 4, 2018
Kwaliteit gezondheidszorg moet veel beter in 2019
oktober 4, 2018
Show all

Guatemala verwacht Futsal Toernooi te winnen

Guatemala is met één doel naar het internationaal zaalvoetbaltoernooi in Suriname gekomen: kampioen worden. Dat zei trainer Estuardo de Leon woensdagmiddag op een persconferentie in het Ramada Hotel. Twee jaar geleden was het land nog actief op het wereldkampioenschap. Door een internationale schorsing heeft de selectie van Guatemala een jaar niet kunnen deelnemen aan wedstrijden. Toch verwacht trainer Estuardo, die met zijn sterkste selectie naar Suriname is gekomen, niks minder dan de titel.

Voor Suriname is het de eerste keer dat het als gastheer optreedt bij een landtoernooi en na jaren dat er weer wordt meegedaan aan een internationaal zaalvoetbaltoernooi. Een mooie gelegenheid om te zien waar het Surinaamse sport nu staatzaalvoetbal staat, zegt bondsvoorzitter Rolf Verwey, die Guatemala ook als favoriet ziet.

In de selectie ontbreken de klinkende namen uit de zaalvoetbalcompetitie. Er is vooral gekeken naar spelers die passen binnen de speelstijl van de coaches. Verwey is vooral ingenomen met de uitverkiezing van een speler die voortkomt uit de nationale zaalvoetbal academie.

Naast Guatemala en Suriname doen ook Frans-Guyana en Curaçao mee aan het toernooi. De eerste wedstrijd donderdagavond gaat tussen Guatemala-Frans-Guyana en begint om 18.30u. Daarna is het de beurt aan Suriname en Curaçao.

Comments are closed.