Grote ministersdelegatie in Nickerie voor Back Track

Interesse voor verplegende beroepen groeit in Nickerie
juni 19, 2019
Dagbladen overzicht – 20 juni 2019
juni 20, 2019
Show all

Grote ministersdelegatie in Nickerie voor Back Track

De ministers van Justitie en Politie, Defensie, Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), Buitenlandse Zaken en Regionale Ontwikkeling zijn op dit moment in Nickerie om de situatie bij de ‘Back Track’ te bekijken. Volgens minister Stuart Getrouw gaat het hier om een oriëntatiemissie. Maar zullen er gelijk spijkers met koppen geslagen worden om tenminste de douane, politie en LVV op het Corantijnstrand te plaatsen. Volgens minister Getrouw is er geen tijd meer om te wachten

De delegatie heeft zich ook georiënteerd bij de Clarasluis, waar de boten waarmee de oversteek wordt gedaan aanmeren. Dit is volgens boze tongen ook de plek van waaruit de meeste smokkel plaatsvindt. Op deze locatie was er ooit een militaire post. Volgens minister Ronny Benschop van defensie komt die op korte termijn terug.

De delegatie, die ook uit functionarissen van de douane, militaire politie en het NCCR bestaat, heeft zich na de veldbezoeken teruggetrokken op in de professor Ali kazerne. Daar wordt verder beraadslaagd over de kwestie ‘Back Track’.

Comments are closed.