Grote delen Paramaribo zonder stroom

President blaast 8ste ACP-top in Suriname af
augustus 20, 2014
Sport 20 augustus
augustus 20, 2014
Show all

Grote delen Paramaribo zonder stroom

EBS kan nog geen informatie geven

Grote delen van Paramaribo-Zuid en Zuid-West  zaten gisteren zonder stroom. De stroomuitval gold ook voor Koewarasan. Maar naast deze gebieden moeten ook delen van Paramaribo Noord sinds gisteren elektriciteit ontberen.

Radio 10 legde contact met EBS technisch directeur Marcel Eindhoven, die nog niet in details kon ingaan op deze kwestie, maar wel liet weten dat de EBS een persverklaring wordt voorbereidt. Een verklaring die Radio 10 nog niet heeft ontvangen.

Mensen die met de stroomuitval geconfronteerd zijn, ergeren zich vooral aan het feit dat de EBS niet of nauwelijks communiceert of informatie geeft over de situatie, waardoor zij letterlijk in het duister tasten.

Door de stroomuitval is volgens bewoners uit enkele de gedupeerde gebiedenm, ook de waterdruk uitgevallen. Dit zou komen omdat ook de onderstations van de Surinaamse Waterleiding maatschappij in die gebieden zonder stroom zitten.

Dinsdag berichtte Times of Suriname dat de elektriciteitscentrale van Staatsolie Suriname, die 68 megawatt levert aan EBS, is uitgevallen en dat zich daarnaast ook andere technische problemen hebben voorgedaan. Het is nog niet bevestigd of de stroomuitval van maandag en dinsdag direct verband houdt met deze technische storingen en hoe lang deze situatie nog zal doorgaan.

Augustus geldt als de start van de periode met het hoogste stroomverbruik in Suriname. Hierdoor zullen de stroomonderbrekingen extra voelbaar zijn. Vrijdag nam de EBS nog formeel haar nieuwe centrale aan de Saramaccastraat in gebruik, met als vooruitzicht dat stroomonderbrekingen veel minder zullen voorkomen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.