Grote cocavangst vorige week 430 kilogram; drie aangehouden

Drugsdealer ingerekend
januari 21, 2015
Sport 21 januari
januari 21, 2015
Show all

Grote cocavangst vorige week 430 kilogram; drie aangehouden

De cocaïne die vrijdag in een graafmachine aan de Industrieweg-zuid in beslag is genomen, blijkt uiteindelijk ongeveer 430 kilogram te wegen. Het gaat niet om 367, maar 373 pakken zuivere cocaïne en geen cocaïnepasta, zoals eerder meegedeeld. De drugs hebben een geschatte straatwaarde van twintig miljoen US$. Er zijn drie mensen in verzekering gesteld, een Surinamer, een bezoekende Nederlander en een Duitser die hier woont.

Deze informatie werd gisteren tijdens een persconferentie verschaft door waarnemend procureur-generaal Roy Badjnath Panday en korpschef Humphrey Tjin Liep Shie. Opvallend is dat de graafmachine afkomstig is uit Nederland. De machine zou weer worden vervoerd naar Europa. De politiechef merkte op dat dit ongebruikelijk is. Normaal worden graafmachines geïmporteerd uit Europa en Amerika, maar gaan ze niet weer die richting op.

Badjnath Panday zei dat de operatie geleid is door het Openbaar Ministerie, waarbij verschillende diensten bijzondere inspanningen hebben gepleegd. Er is veel vooronderzoek gedaan, voordat actie is ondernomen. De personen die aangehouden zijn, worden in verband gebracht met de drugs. Er is een deskundige erbij gehaald, om het onderzoek zo objectief mogelijk te verrichten. Deze zaak heeft een grensoverschrijdend karakter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.