Grootondernemer Shyam Guptar sleept Surinaamse Staat en Nederlands Koninkrijk naar de rechter

Goudwinning in Kabalebo-gebied nog steeds verboden
april 27, 2018
Na 17 jaren weer een Raad van Commissarissen bij de NOB
april 27, 2018
Show all

Grootondernemer Shyam Guptar sleept Surinaamse Staat en Nederlands Koninkrijk naar de rechter

Banden met drugswereld niet bewezen

Zegt grote financiële schade geleden te hebben door aantijgingen en rechtszaken

 

Shyam Guptar gaat de situatie niet laten voor wat het is. De in opspraak geraakte grootondernemer is dit jaar eindelijk verlost van alle strafvervolging tegen hem wegens drugscriminaliteit. Het was een strijd van langer dan 14 jaar waarin hij tonnen aan advocaatkosten heeft uitgegeven zegt hij. Wat hem echter dieper treft zijn de miljoenen dollars aan schade die hij heeft opgelopen doordat zijn zakenimperium intussen in elkaar stortte. Dit, terwijl Guptar is vrijgesproken in alle rechtszaken die door Justitie in zowel Suriname als Nederland tegen hem waren gestart voor vermeende drugssmokkel.

Het Koninkrijk der Nederlanden heeft zelfs miljoen euro ’s geïnvesteerd in de processen, om aan te tonen dat hij een drugscrimineel is, maar het heeft allemaal niet mogen baten zegt Guptar.

De voormalig grootondernemer had op een gegeven moment zo een 40 bedrijven die allemaal door hem zelf werden gemanaged. De meesten zijn over de kop gegaan vanwege de aanhoudende aantijgingen en beschuldigingen van drugssmokkel. Zijn zakelijke rekeningen bij de VCB zijn ook opgeheven. Guptar wil rechtvaardigheid en zegt te vechten voor naamzuivering.

Shyam Guptar, die donderdag een persconferentie heeft gehouden waarop hij aangaf de Nederlandse en Surinaamse Staat naar de rechter te zullen slepen. Hij wil financiële genoegdoening voor de schade die hij heet geleden als gevolg van het over de kop gaan van een aantal van zijn ondernemingen. Volgens hem liggen hieraan de aantijgingen van drugssmokkel en witwaspraktijken ten grondslag. Guptar is na meer dan 14 jaar in alle zaken die tegen hem liepen vrijgesproken. Er is geen bewijs geleverd dat hij in de drugswereld zit. Naar zijn zeggen heeft hij zijn rijkdom te danken aan het sluiten van goede business deals.

Comments are closed.