Groep ‘vernieuwing Surinaamse Politie Bond’ opnieuw naar de rechter

Parlement eist duidelijk plan aanpak wateroverlast
mei 17, 2016
Henry MacDonald niet teruggetreden als waarnemend directeur Buitenlandse Zaken
mei 17, 2016
Show all

Groep ‘vernieuwing Surinaamse Politie Bond’ opnieuw naar de rechter

 

De groep ‘vernieuwing Surinaamse Politie Bond’ is opnieuw naar de rechter gestapt. Aan de kortgeding rechter wordt gevraagd om het bestuur te verplichten om moties die eerder zijn ingediend, voor te leggen aan de algemene ledenvergadering. De vergadering van de SPB is voor vandaag 12.00 uur uitgeschreven. De zaak is gezien het spoedeisend karakter in behandeling genomen door rechter Alida Johanns. Vanmorgen wordt er vonnis geveld in deze zaak.

Door de eisers Mielando Atompai, Sergio Gentle en Raoul Hellings is aan de rechter het verzoek gedaan om niet toe te staan dat bij de stemming van de moties, een lid voor meerdere leden kan stemmen. Ook wordt gevraagd dat moties die aan alle formele en materiële eisen voldoen, in stemming worden gebracht. De algemene ledenvergadering mag ook niet zonder toestemming van de leden worden verdaagd.

Er werden op 12 april twee moties ingediend. Het ging om een motie van wantrouwen en om het afzetten van het bestuur onder leiding van Robby Ramjiawan. De moties zijn door het bestuur niet in behandeling genomen. De trekkers van de beweging gingen naar de groene tafel, maar verloren de rechtszaak. Nu wordt aan de rechter gevraagd om het bestuur te veroordelen om de moties vandaag te behandelen.

 

Comments are closed.