Groene leskist naar boven-suriname

Dagbladen overzicht 03 mei
mei 3, 2016
Tekort aan paspoorten volledig opgeheven
mei 3, 2016
Show all

Groene leskist naar boven-suriname

De leerlingen van de zesde klas van de school op Grantatai hebben het afgelopen weekend op interactieve wijze kennis gemaakt met verschillende aspecten van het milieu. Dit gebeurde in een excursie naar Brownsberg met een deel van de Wild Life Rangers Suriname, onafhankelijke gidsen en Stichting Ontwikkeling Radio en Televisie Suriname, die is uitgegroeid naar een awareness programma over milieu voor kinderen.

“De kist is een soort fysieke verzamelplaats voor de versnipperde activiteiten van milieuorganisaties”, legt stichtingsvoorzitter, LoesTrustfull uit. Scholen aan de Brownsweg en omgeving hebben een groene leskist ontvangen en de leerkrachten zijn door milieuorganisaties getraind om milieueducatie in het jaarprogramma te implementeren.

Volgens schoolleider Paul Redmond is het nodig dat de leerlingen niet het hele schooljaar in hun woonomgeving blijven. “Zij moeten naar buiten gaan om te zien dat er meer mogelijkheden zijn. In de schoolbanken leren over milieu heeft niet zoveel invloed als in de natuur gaan en zelf ervaring opdoen”, zegt hij overtuigd. Deze leerlingen maken over enkele weken toets en moeten vervolgens hun vertrouwde woonomgeving verlaten voor verdere scholing.

Comments are closed.