Grassalco opent hypermodern Biotech bedrijf in Commewijne

Dagbladen overzicht – 27 mei 2019
mei 27, 2019
“Gezonde leefstijl begint bij veilige voedselproductie”
mei 27, 2019
Show all

Grassalco opent hypermodern Biotech bedrijf in Commewijne

Suriname zal nog dit jaar een aanvang maken met de export van plantmateriaal naar landen in de regio en Europa. Het gaat om kwalitatief hoogstaand producten die middels biotechnologie in de laboratoria van InVitroplants zijn gekweekt.

Opvallend is dat het biotech-bedrijf een dochtermaatschappij van NV Grassalco is.

Een zeer vreemde bedrijfsoperatie voor een mijnbouwbedrijf onderkent minister Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen.

Hij is zelf de geestesvader van InVitroplants-Grassalco waar hij, tot enkele wegen geleden terug, de scepter zwaaide als CEO van Grassalco. Het proces volgens Akiemboto niet over rozen gegaan om als mijnbouwbedrijf belanghebbende actoren te kunnen overtuigen dat Grassalco zich ook op de agro business gaat richten. Hij mocht zaterdag zelf de officiële opening verrichten van InVitroplants-Grassalco dat hij beschouwd als zijn baby:

Minister Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen zaterdag bij de opening van het hypermodern biotech-bedrijf InVitroplants-Grassalco.

Het gaat om gewassen de conform de hoogste internationale standaarden worden gekweekt. De EU-standaarden zijn gehaald en dat brengt met zich mee dat over enkele maanden de eerste containers sierplanten richting Nederland gaat. De productiecapaciteit van InVitroplants is ongeveer 8 miljoen planten per jaar.

Permila Bissumbhar, Deputy General-Manager InVitroplants – NV Grassalco.

Comments are closed.