Grassalco investeert US$ 800.000 in goudproject

Deskundigheid leerkrachten nodig bij begeleiding kinderen met leerachterstand en leerproblemen
november 10, 2014
Prominent Voorganger Myles Munroe en vrouw ongekomen bij plaincrash Bahamas
november 10, 2014
Show all

Grassalco investeert US$ 800.000 in goudproject

Staatsbedrijf Grassalco begint vrijdag officieel met de productie van goud te Maripaston in Para. Er is US$ 800.000 geïnvesteerd in een plant die in Brazilië is gekocht. Grassalco directeur Sergio Akiemboto verwacht dat het mijnbouwbedrijf in de eerste fase van 24 maanden, minimaal 65 kilogram goud zal kunnen winnen. Het bedrijf dat steenslag, zand en natuursteen produceert, ziet de goudmijn als een grote uitdaging.

Akiemboto bevestigde in het actualiteitenprogramma Welingelichte Kringen op radio ABC zondag, dat er met kwik gewerkt zal worden. Er is op dit moment geen andere keus, zegt Akiemboto. Waar er wel voor gezorgd zal worden, is dat het kwik niet in de grond terechtkomt. Het metaal zal weer opgevangen worden voor hergebruik. De gouddelvers die met kwik goud winnen, laten het giftige metaal in kreken en rivieren terechtkomen, legt Akiemboto het verschil uit.

Grassalco ziet het winnen van goud als een uitdaging en een droom diewerkelijkheid wordt.

In Maripaston waren duizenden goudzoekers actief. Deze hoeveelheid is intussen teruggebracht tot beheersbare proporties. In 2011 kreeg Grassalco deze concessie. In de eerste fase zal er gewerkt worden met de hopen zand die zijn achtergelaten door de goudzoekers, waarin nog voldoende goud bevindt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.