Gowtu wacht op levering brandstof door Staatsolie

Schilderijen van Adolf Hitler leveren 40.000 euro op 
februari 7, 2016
Korpschef Daniël onder vergrootglas na klacht over drugsoperatie
februari 7, 2016
Show all

Gowtu wacht op levering brandstof door Staatsolie

Het is nog niet duidelijk wanneer oliemaatschappij Gow2 de retailers kan voorzien van benzine. Gow2-directeur Aubrey Nai Chung Tong om verduidelijking gevraagd door Starnieuws, zegt aan Starnieuws dat er een voorraad benzine is opgebouwd door Staatsolie. Er zijn zaterdag diverse testen gedaan, maar het product is nog niet op de juiste specificatie. De raffinaderij zal waarschijnlijk pas woensdag benzine kunnen leveren. Hij is continu in overleg met de leiding van moedermaatschappij Staatsolie.

Vandaag worden nog enkele testen gedaan om na te gaan of de benzine voldoet aan de vereiste specificaties. Er is wel volop diesel, maar ‘unleaded’ is bij Gow2 sinds het weekend niet beschikbaar. De oliemaatschappij importeert sinds het opstarten van de raffinaderij in december, geen brandstof meer.
Nai Chung Tong legt uit dat er nu ook problemen zijn bij de raffinaderij van Trinidad. Het zal niet lukken om tussen nu en tot er weer benzine geleverd wordt door de Staatsolieraffinaderij te importeren. Oliemaatschappij SOL en Roy Boedhoe Enterprises hebben nog voldoende brandstof voor de pomphouders. Er is niet voldoende om ook Gow2-retailers te voorzien van benzine.
“Wij zullen in de loop van de dag precies weten of de voorraad die opgebouwd was, op de vereiste specificatie kan worden gebracht,” zegt Nai Chung Tong. Als er geen benzine is, lijden ook de servicestationshouders verlies. De Gow2 directeur zegt dat alle opties bekeken worden om zo snel mogelijk te komen tot een oplossing.

Comments are closed.