Governor Hoefdraad: Gezond financieel verkeer nodig (Regering moet koe bij hoorns vatten ter gezondmaking financieel verkeer)

Girjasing : 2013 was slecht jaar voor Suriname
januari 2, 2014
Nieuwe minister Financien ziet ondanks problemen sector toch vooruitzichten ter gezondmaking financiele sector
januari 2, 2014
Show all

Governor Hoefdraad: Gezond financieel verkeer nodig (Regering moet koe bij hoorns vatten ter gezondmaking financieel verkeer)

Governor van de Centrale Bank van Suriname, Gillmore Hoefdraad, is ervan overtuigd dat de nieuwe minister op Financien, Andy Rusland, zich goed van zijn taak zal kwijten. Hoefdraad waarschuwt echter dat het de nieuwbakken bewindsman niet makkelijk zal vallen. De post op Financiën is mogelijk wel de zwaarste binnen de regering, stelt de centrale bankpresident.

 Volgens Gilmore Hoefdraad van de CBvS heeft ons land, na het wegvallen van de ontwikkelingshulp, nagelaten heel wat noodzakelijke structurele veranderingen op het financieel front door te voeren; ook daarvoor zelfs. Hij haalt als voorbeeld onze sterk verouderde comptabiliteitswetgeving aan. Gelukkig zegt de governor vernomen te hebben dat de nieuwe wet in concept reeds af is. Al met al stemt het hem gelukkig dat de huidige regering veranderingen voorstaat en wat betreft gezondmaking van de Surinaamse economie,’de koe bij de hoorns wil vatten’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.