Goud onderneming Nature Beauty NV niet langer welkom in Matawai gebied

Grootse viering 145 Hindostaanse immigratie
mei 22, 2018
Stanley Menzo laat bondscoachschap ‘Natio’ open
mei 22, 2018
Show all

Goud onderneming Nature Beauty NV niet langer welkom in Matawai gebied

Dorpsgemeenschappen dienen petitie in bij regering

Ontevreden dorpelingen van de Matawai gemeenschap togen maandag naar het Kabinet van vice president Ashwin Adhin. De dorpsbewoners willen dat de regering tegemoetkomt aan hun eis om een goud concessionaris Nature Beauty nv te verbieden, niet langer ontginningswerkzaamheden in het gebied te verrichten. Dit alles staat vervat in een lijvige petitie die gisteren door vertegenwoordiger Inelva Henkie namens de ontevreden Matawai gemeenschap werd voorgelezen.

De petitie werd aangeboden aan regeringsvertegenwoordiger/R.O.-minister Edgar Dikan. De bewindsman zegt bekend te zijn met de situatie in het Matawai gebied. De regering zal volgens de bewindsman bekijken welke mogelijke oplossing kan worden gebracht in deze slepende kwestie tussen de Matawai gemeenschap en goud ondernemer Nature Beauty nv.

U hoorde RO-minister Edgar Dikan en daarvoor Inelva Henkie, lid van de actiegroep ontevreden Matawai. nv. De gemeenschappen zeggen in hun petitie aan de regering onder andere te vrezen voor ernstig gevaar van flora en fauna, gezondheid van dorpsbewoners en problemen met de watervoorziening in de verschillende dorpen. Nature Beauty nv verkreeg haar concessie voor het winnen van goud tussen de periode 2010 en 2015.

Comments are closed.