Good Governance basis voor succesvolle bedrijfsvoering

Xillan uit schaduw broer Jeangu Macrooy en gaat solo
maart 29, 2019
Coalitie DNA wijzigt kiesstelsel in haar eentje
maart 29, 2019
Show all

Good Governance basis voor succesvolle bedrijfsvoering

Voor de duurzame ontwikkeling van een onderneming, is ‘Good Governance’ anno 2019 een basisvoorwaarde. Dat is de belangrijkste boodschap van het tweedaags congres van LiNKCaribbean dat donderdag is begonnen en zaterdag wordt afgesloten. Het thema is: ‘Governance in tijden van transitie’. Met het congres wordt beoogd bestuurders, directieleden, hoger management, commissarissen, leden raad van toezicht en andere sleutelfunctionarissen van instellingen en bedrijven in Suriname nieuwe inzichten en bruikbare handvatten te geven om het bestuur binnen hun organisatie verder vorm te geven. Dit zegt Carla Aalse van LinkCaribbean.

Aalse is ervan overtuigd dat toezichthouden heel erg belangrijk bij Good Governance. Als je toezicht houdt is de kwaliteit ook gewaarborgd.

Amba Zeggen, ook verbonden aan LinkCaribbean, zegt dat de huidige generatie ondernemers en personen in beleidsfuncties, zich ervan bewust moet zijn dat goed bestuur van eminent belang is voor de continuïteit van het bedrijf. Als je kansen wil aangrijpen, moet je de beste mensen, de beste middelen en de beste initiatieven laten ontplooien.

Op de laatste dag, zaterdag 30 maart wordt de aandacht gevestigd op Good Governance binnen familiebedrijven. Er zal ook een open discussie gevoerd worden aan de hand van verschillende stellingen.

Tot de (inter)nationale line-up van prominente inleiders behoren onder andere Carla Aalse, Jimmy Bousaid, Robin Ferrier, Donald de Palm, Amba Zeggen en Jacgueline van Zwol. De conferentie wordt gehouden in de bankethal van Torarica.

Comments are closed.