Gonini Motorclub organiseert een week lang Motorparade

Dagbladen overzicht – 15 november 2019
november 15, 2019
Renovatie bij stichting voor het Kind opgeleverd
november 15, 2019
Show all

Gonini Motorclub organiseert een week lang Motorparade

De Gonini motorclub organiseert van 19 t/m 26 November activiteiten rondom de viering van Srefidensi. Het doel van dit event is om saamhorigheid onder de rijders te bevorderen, maar ook om de toerisme-sector een boost te geven. Vandaar ook de participatie van motorclubs vanuit onder andere Frans-Guyana, Curaçao, Aruba, St-Maarten, Bonaire en Guyana. Een week lang zullen motorrijders zich begeven op de Surinaamse wegen. Trips naar de districten Commewijne, Wanica, Brokopondo en Marowijne staan op schema, maar ook locaties in-en rondom Paramaribo. Ook bromfietsers zullen meedoen aan de parade.

Vanwege het veiligheidsaspect op de weg is het erg belangrijk dat de gemeenschap op de hoogte is van deze motorparade, zegt Tom Gomperts, Vice-president van de Gonini Motorclub.

Voor de veiligheid van ondermeer de deelnemende rijders zijn er zogenoemde “Road Captains” in het leven geroepen. Dat in samenspraak met het Korps Politie Suriname, zegt Pierre van Zichem, bestuurslid van de Club.

De verwachting is dat er ongeveer 200 motorrijders deelnemen aan dit evenement. Het streven van de motorclub is om dit tot een jaarlijks terugkerend evenement te maken.

Comments are closed.