Gleofilo Vlijter tekent profcontract in Israël

Dagbladen overzicht dinsdag 16 januari 2018
januari 16, 2018
Staatsolie-directeur: Bedrijf doet nog altijd goede zaken
januari 16, 2018
Show all

Gleofilo Vlijter tekent profcontract in Israël

Aanvaller hoopt in de toekomst op Europese topcompetitie

Voetballer Gleofilo Vlijter heeft in Israël een profcontract getekend bij Hapoel Ironi Kiryat Shmona, dat in de hoogste klasse van het land speelt. Dit bevestigt de achttienjarige spits in gesprek met Radio 10. De voormalig speler van Robinhood draait de komende maanden mee bij de jeugd van Kiryat. Het uiteindelijke doel is aansluiting bij de A-selectie.

Vlijter speelde zich vorig in de kijker bij de club tijdens stages in Nederland en België. Begin dit jaar was het dan eindelijk zover dat een ploeg hem daadwerkelijk een contract aanbood.

In de verre toekomst hoopt het talent in een Europese topcompetitie te belanden. Voor nu is het zaak te slagen in Israël, waar het niveau te vergelijken is met de Nederlandse Eredivisie.

Gleofilo Vlijter, die sinds kort onder contract staat bij het Israëlische Hapoel Ironi Kiryat Shmona. De ploeg is afkomstig uit de gelijknamige stad Kiryat Shmona met slechts twintigduizend inwoners. Het seizoen 2007-2008 was het eerste jaar waarin de club op het hoogste niveau in Israël speelde. In 2009 degradeerde de ploeg waarna het jaar daarop direct weer promotie naar de hoogste klasse werd afgedwongen. In het seizoen 2011-2012 werd Kiryat Shmona voor het eerst in haar bestaan landskampioen.

Comments are closed.