Gijzelaar Charlie Hebdo klaagt Franse media aan

Transgender krijgt leidinggevende functie binnen Witte Huis
augustus 19, 2015
‘Ook vluchteling met iPhone zoekt veiligheid’
augustus 19, 2015
Show all

Gijzelaar Charlie Hebdo klaagt Franse media aan

De man die zich acht uur lang verstopte voor de twee daders van de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo klaagt drie Franse mediabedrijven aan. Dat schrijft de Franse krant Le Parisien dinsdag. De 26-jarige Lilian Lepère werkte in de drukkerij in Dammartin-en-Goële, zo’n veertig kilometer van Parijs. Nadat de broers Kouachi op 7 januari twaalf mensen doodschoten in Parijs, startte een 48 uur durende zoektocht naar de twee, die eindigde in de drukkerij.

De Franse politie bestormde uiteindelijk het gebouw en haalde Lepère en zijn baas veilig naar buiten. De broers kwamen daarbij om het leven. Drie mediabedrijven, tv-zender France 2, zenders van TF1 en RMC radio deden live verslag van die inval. Daar maakt Lepère zich nu boos om. Hij beschuldigt de mediakanalen ervan zijn leven in gevaar te hebben gebracht door te verkondigen dat er nog werknemers aanwezig waren, terwijl de terroristen dit nog niet wisten.

“Door deze informatie live te delen, terwijl de gewapende en vastberaden broers de tv-uitzending waarschijnlijk volgden, is zijn leven op het spel gezet”, zegt zijn advocaat.

 

Comments are closed.