Gezondheidszorg kampt met ‘braindrain’

Sportverslagen – 6 juli 2022
juli 6, 2022
Gestrande passagiers SLM boos over behandeling SLM
juli 7, 2022
Show all

Gezondheidszorg kampt met ‘braindrain’

Ministerie treft voorbereidingen in afwachting op mogelijke crisis

Het ministerie van Volksgezondheid kampt met een braindrain in de zorgsector, zegt directeur Rakesh Gajadar Sukul. In het programma 90 Seconden van Radio 10 heeft de directeur van de Centrale Opleiding voor Verpleegkundigen en Beoefenaren van Aanverwante Beroepen (Covab), Angelle Wallerlei, aangegeven dat er eind 2022 een crisis op komst is, door de zogeheten kennisvlucht in de zorg. Sukul op zijn beurt geeft aan dat het ministerie al voorzorgsmaatregelen getroffen heeft. Er zijn een aantal programma’s uitgestippeld en gekoppeld aan een vernieuwingsplan. Eén daarvan is het ontwerpen van een sector brede CAO, om het zorgpersoneel weer gemotiveerd aan het werk te krijgen, vooral de specialisten.

De Volksgezondheiddirecteur zegt verder dat in samenwerking met de regering een plan wordt gemaakt voor personen met interesse voor de zorg. Het zou dan mogelijk zijn dat de overheid een handje helpt bij het aangaan van een lening om de opleiding te bekostigen. In het bijzonder wordt gedacht aan de gespecialiseerde opleidingen.

Directeur Rakesh Gajadar Sukul van Volksgezondheid. Het ministerie is bezig met alle stakeholders te overleggen. Aan de hand van de evaluaties kan dan gericht een oplossingsmodel worden gepresenteerd en geïmplementeerd. Hoelang het proces duurt is nog onduidelijk.

Comments are closed.