Gezondheidszorg gegijzeld door specialisten zegt Volksgezondheidsminister Pengel

Dagbladen overzicht maandag 15 januari 2018
januari 15, 2018
MMC neemt Rashied Doekhi Cardio poli in gebruik
januari 15, 2018
Show all

Gezondheidszorg gegijzeld door specialisten zegt Volksgezondheidsminister Pengel

De gezondheidszorg in Suriname wordt gegijzeld door een bepaalde groep mensen, maar de regering zal dit niet aan zich voorbij laten gaan, zegt minister Patrick Pengel van Volksgezondheid. Zo reageert de bewindsman op het ultimatum dat de Vereniging van Medici in Suriname (VMS) het Staatsziekenfonds (SZF) heeft gesteld. De VMS wil vóór 1 februari al de tegoeden die het SZF nog heeft uitstaan uitbetaald hebben, anders zullen haar leden dan geen diensten meer leveren. Minister Pengel ziet geen basis voor deze opstelling van de zijde van de medici en noemt het onaanvaardbaar aangezien partijen nog on speaking terms zijn en de vereniging op de hoogte is van de plannen van Volksgezondheid, om de financiële crisis binnen de zorg structureel op te lossen

De bewindsman is voorstander van een andere regeling met specialisten omdat zij, naar zijn zeggen, niet het grootste deel van de koek (dat is ruim 45 % van de financiële middelen binnen de zorg) kunnen opmaken terwijl de ziekeninrichtingen die voor de infrastructuur zorgen, met slechts 21 % genoegen moeten nemen. Hij geeft aan het een optie te vinden dat specialisten in dienst treden van een ziekenhuis zijn die hen vervolgens een maandelijkse vergoeding uitbetaald.

Aldus minister Patrik Pengel van volksgezondheid over het geschil tussen de VMS en het SZF over achterstallige tegoeden.

Comments are closed.