President Bouterse ontwijkt discussies over problemen in het land zegt Ronnie Brunswijk
mei 16, 2018
Info 10 – Boogy Night – 16 mei 2018
mei 16, 2018
Show all

Gezondheidssector zit in grote problemen

Regering weet niet waarom IsDB zich heeft teruggetrokken als financierder van Academisch Medisch Centrum

 

Het gaat niet goed in de gezondheidssector in Suriname.

De regering is woensdag geïnterpelleerd door De Nationale Assemblee om tekst en uitleg te komen geven over tal van issues die spelen in de gezondheidszorg.

Medicijnen die niet voorkomen in de klapper van het Staatsziekenfonds (SZF), zwangere verzekerde vrouwen die extra geld moeten ophoesten om te bevallen, een tekort aan medicijnen en garantiebrieven die niet gedekt zijn. Dit is een greep van de verontrustende ontwikkelingen die het parlement bezighouden.

Daar bovenop komt ook nog dat de Islamitische ontwikkelingsbank zich heeft teruggetrokken als financierder van het op te zetten Academisch Medisch Centrum. Dat doet het meeste stof opwaaien en de grote vraag is ‘Waarom’?

De regering heeft nog geen antwoord voor de reden achter het mislopen van de financiering voor het Academisch Medisch Centrum.

De IsDB heeft de toegezegde lening van USD 70 miljoen teruggedraaid en de regering wil volgens minister Soewarto Moestadja, coördinator van de regering in het parlement, nagaan wat er precies is misgegaan, alvorens een antwoord te geven op de brandende vragen vanuit het parlement:

DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons en daarvoor minister Soewarto Moestadja over het falen van de regering om financiering voor het Academisch Medisch Centrum veilig te stellen. De regering gaat binnen twee weken met een officiële mededeling komen over wat er mis is gegaan rond de financiering van de bouw van het AMC en wat ze zal doen om de zaak te corrigeren.

Comments are closed.