Gezamenlijke vakbeweging zal geen minister voordragen

Vrouwenvoetbalteams eisen betere behandeling van SVB
augustus 21, 2015
Interactieve Lezing Energie Balans Voeding & Beweging
augustus 21, 2015
Show all

Gezamenlijke vakbeweging zal geen minister voordragen

De Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur) zal geen voordracht doen voor een ministerspost. “De fout die Miskin heeft gemaakt, om zonder voorwaarden minister te worden, willen wij niet begaan”, reageert Ravaksur-voorzitter Robby Berenstein tegenover de Ware Tijd. Het is de vakbeweging nog erg onduidelijk wat precies van de minister wordt verwacht. “Wij gaan niet in een leeg zwembad springen”, citeert hij zijn toenmalige voorzitter Fred Derby, die in 1980 in een soortgelijke situatie heeft geweigerd een voordracht te doen voor een ministerspost.

Volgens Berenstein is toenmalig minister Michael Miskin ernstig gedwarsboomd binnen de Raad van Ministers, waardoor hij het voorgenomen beleid niet heeft kunnen voeren. Wetten die jarenlang zijn voorbereid, zijn volgens hem bewust tegengehouden. De Ravaksur-voorzitter weigert de vakbeweging nog eens in zo een positie te brengen. Na de vergadering met de zes vakcentrales drie weken geleden, was volgens Berenstein al duidelijk dat zij, gezien hun standpunten, niet tot een vergelijk zouden komen.

Hij had daarom via CLO-voorzitter Ronald Hooghart meteen de boodschap gestuurd naar president Desi Bouterse, om uit eigen gelederen een minister te benoemen. Hooghart geeft volgens Berenstein een onjuiste weergave van de afloop van de vergadering. Van verdeeldheid is volgens hem totaal geen sprake.

Comments are closed.