Gewijzigde verkeerssituatie Zwartenhovenbrugstraat en van ’t Hogerhuysstraat maandag ingegaan

DA 91 bij 28-jarig bestaan: Gaat einde maken aan “politiek verval”
maart 11, 2019
SWM trekt aan duurzame watervoorziening Zuid-West-Suriname
maart 11, 2019
Show all

Gewijzigde verkeerssituatie Zwartenhovenbrugstraat en van ’t Hogerhuysstraat maandag ingegaan

Er is een gewijzigde verkeerssituatie van kracht, ingaande maandag, aan de Zwartenhovenbrugstraat en de Van ’t Hogerhuysstraat. Dat heeft ’s morgens voor extra filevorming en verkeersopstoppingen geleid. Het ongerief zal ruim tweeëneenhalve maand duren, zegt Henk Wip, het hoofd van de Afdeling Verkeer van het Ministerie van Openbare Werken, Transport & Communicatie (OWT&C).

Wat de Zwartenhovenbrugstraat betreft zegt hij, is het gedeelte tussen de Prinsenstraat en de Saramaccastraat geheel afgesloten voor het verkeer. In beperkte mate wordt bestemmingsverkeer toegelaten. Aan de Van ’t Hogerhuysstraat zal er een tijdelijke afsluiting plaatsvinden: specifiek het gedeelte vanaf de rotonde nabij de Wijdenboschbrug tot de kruising met de Slangenhoutstraat. De werkzaamheden aan de oostelijke rijstroken zullen een week duren hebben, schat Wip. Volgens hem is het werk aan deze belangrijke verkeersaders een poging de verkeersintensiteit in goede banen te leiden. De aanpassingen sluiten direct aan op de openstelling van de Beekhuizenbrug over de Saramaccadoorsteek, binnen afzienbare tijd.

Henk Wip, hoofd van de Afdeling Verkeer van OWT&C. Hij sprak Bisham Chandrallal van Radio 10 over de afsluiting van de wegstrekking tussen de Saramaccastraat en Prinsenstraat. Aan de Van ’t Hogerhuysstraat, vanaf de rotonde bij de Wijdenboschbrug tot en met de kruising met de Slangenhoutstraat, is er sprake van een gedeeltelijke afsluiting van de oostelijke rijbanen. Wip doet een beroep op weggebruikers de gewijzigde verkeersituatie aan de Zwartenhovenbrugstraat en de Van ’t Hogerhuysstraat in acht te nemen.

Comments are closed.