Gewezen directeur ICD in Suriname om private sector een boost te geven

– Toerismesector kijkt reikhalzend uit naar Covid-protocollen
juli 16, 2021
Politieoperatie ‘Hoop’ hervat
juli 16, 2021
Show all

Gewezen directeur ICD in Suriname om private sector een boost te geven

  • Veel kapitaal beschikbaar via Islamic banking

Met een goede uitvoeringsstructuur kan Suriname toegang krijgen tot miljarden aan Arabische financiering voor ontwikkeling van de private sector. Khaled Al Aboodi, de gewezen directeur van de Islamitische Coöperatie voor de ontwikkeling van de private sector, ICD, wil daarmee helpen. Na 11 jaren de scepter te hebben gezwaaid bij dit miljardenfonds, wil Al Boodi zijn netwerk inzetten om economieën die daartoe behoefte hebben te ondersteunen.

Suriname is een van de landen waar de zakenman een speciale plek heeft. Hij is deze week speciaal naar Suriname gekomen om met captains of industry van gedachten te wisselen over hoe hij hen van dienst kan zijn. Gisteren was er een overlegmoment gecoördineerd door Jim Rasam, directielid van Trustbank Amanah:

Via de Trustbank zullen er alvast mogelijkheden gecreëerd worden om startende en kleine ondernemers toegang tot financiering te geven. Het gaat steun voor initiatieven die inspelen op de moeilijke financieel-economische uitdagingen:

Jim Rasam, directielid van Trustbank Amanah over mogelijkheden om startende en opkomende ondernemers makkelijk toegang tot kapitaal te geven. Samen met Khaled Al Aboodi, de gewezen directeur van de Islamitische Coöperatie voor de ontwikkeling van de private sector, zal naar mogelijkheden gekeken worden om dit project duurzaam op te starten en verder uit te bouwen. Al Aboodi is deze week in Suriname om met private sector en regeringstoppers te praten over verdere ontwikkeling van de private sector.

Comments are closed.