Gewestelijk politiecommandant Nickerie presenteert basis veiligheid beleidsplan

3 gevallen van Omicron in Brazilië en 1 in VS
december 2, 2021
Eersel verdedigd titel in one championship
december 2, 2021
Show all

Gewestelijk politiecommandant Nickerie presenteert basis veiligheid beleidsplan

Hoofdinspecteur van politie Brian Isaacs heeft woensdagmorgen het basis veiligheid beleidsplan Nickerie uiteengezet voor parlementariërs en de vertegenwoordigers van de verschillende ministeries in het district. Dit in het kader van de transparant die het gewest Nickerie voor staat. De gewestelijke politiecommandant die sedert 15 maart 2021de leiding heeft over het gewest Nickerie heeft dit plan in augustus 2021 aangeboden aan korpschef Roberto Prade waarna in september de goedkeuring hiervoor vanuit de politieleiding is verkregen. Het beleidsplan is volgens Isaacs samengesteld na hearings met alle afdelingen van de politie in het gewest en verschillende maatschappelijke groepen in het district. Het hoofddoel van het beleidsplan veiligheid Nickerie is volgens de GPC verbetering van de politiezorg in al haar facetten.

In het basis veiligheidsbeleidsplan wordt er ook een blik geworpen op de verwachte ontwikkelingen in het kader van de olie en gassector maar is er speciale aandacht voor de verschillende vormen van grensoverschrijdende criminaliteit zoals drugs en mensensmokkel zegt Isaacs.

Isaac onderkent dat uitvoering van deze beleidsdoelen onder druk kunnen komen te staan door een zware onderbezetting binnen het korps in Nickerie, en vaak ook een tekort aan middelen en materieel bij de politie in Nickerie.

Comments are closed.