In het Cultureel Centrum Suriname (CCS) vond onlangs de landering plaats van de “No naki, ma taki” campagne. Het doel van deze campagne is om middels korte films en posters de negatieve en schadelijke gevolgen alsook trauma’s veroorzaakt door geweld aan te kaarten. De nadruk wordt hierbij gelegd op scholieren. Volgens de directeur van Stichting Surinaams Centrum voor Educatie en Training (SUCET), Margo Kramp, is praten nog steeds de beste oplossing. Zij is van mening dat ouders moeten evalueren waarom zij ervoor kiezen te slaan.
Socioloog Julia Terborg heeft in 2016 leidinggegeven aan Het landelijk onderzoek naar geweld tegen kinderen in Suriname. Het onderzoek werd door Institute for Graduate Studies and Research (IGSR) uitgevoerd, in opdracht van De Nationale Assemblee (DNA) met de ondersteuning van Unicef. Zij zegt dat de uitkomst van dit onderzoek schrikbarend is. De werkelijke realiteit is dat duizenden kinderen verschillende vormen van geweld meemaken.
Docent en pedagoog Heliante Wolfjager-Limon zegt aan Radio 10 dat de informatie zeer waardevol geweest is. Zij is het ermee eens dat deze campagne een ‘movement’ moet worden.
U hoorde docent en pedagoog Heliante Wolfjager- Limon en daarvoor socioloog Julia Terborg onlangs tijdens de launch van het “No naki Ma taki” campagne. De Campagne is een initiatief van Stichting Zorgvol en Nobel, Stichting Pro-humaniteit, Stichting Surinaams Centrum voor Educatie en Trainingen en Tori Collectief. Het is de bedoeling dat de organisaties deze veiligheidscampagne brengt naar de verschillende scholen.