Gesmokkelde Marokkaan in koffer overleden

Puerto Rico voldoet niet aan betalingsverplichting
augustus 4, 2015
Gewonden door explosie in bunker in Hamburg
augustus 4, 2015
Show all

Gesmokkelde Marokkaan in koffer overleden

2015-02-19 07:54:59 Members of the Spanish Guardia Civil look at would-be immigrants sitting atop a border fence separating Morocco from the north African Spanish enclave of Melilla in the first attempt to jump in on February 19, 2015 since the camp on Mount Gurugu burned down. Morocco on February 11, 2015 vowed further crackdowns on illegal migrants after rounding up hundreds of foreigners close to the Spanish enclave of Melilla, in a move criticised by local rights groups. AFP PHOTO/ANGELA RIOS

Een Marokkaanse man die door zijn broer in een koffer naar Spanje werd gesmokkeld, is overleden. De koffer zat in de kofferbak van een auto, waarmee de broers op een veerboot naar Spanje reisden. Het 27-jarige slachtoffer werd gisteravond aangetroffen op de ferry, net voor aankomst in een Spaanse haven. Zijn broer had om medische hulp gevraagd, maar die kwam te laat. De man was al gestikt, zegt een woordvoerder van het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken. De veerboot was vertrokken vanuit Melilla, een Spaanse exclave in het noorden van Afrika. De bestuurder van de auto, een Marokkaanse man met een Frans paspoort, is opgepakt.

Elk jaar proberen duizenden migranten uit Marokko illegaal in de Europese Unie te komen, vooral via een van de twee Spaanse regio’s in Noord-Afrika. Gisteren zijn vier Afrikaanse migranten verdronken toen ze om een hek probeerden te zwemmen dat Marokko van Ceuta scheidt, het andere Spaanse gebied in Noord-Afrika.

 

 

Comments are closed.