Geschokte reacties op foto aangespoeld jongetje voor Turkse kust

Aantal incidenten bij migrantenopvang Duitsland gestegen
september 3, 2015
‘IS vernietigt tempels om plunderingen te verbergen’
september 3, 2015
Show all

Geschokte reacties op foto aangespoeld jongetje voor Turkse kust

epa04909154 Turkish gendarmerie stand near by the washed up body of a refugee child who drowned during a failed attempt to sail to the Greek island of Kos, at the shore in the coastal town of Bodrum, Mugla city, Turkey, 02 September 2015. At least 11 Syrian migrants died in boat sank after leaving Turkey for the Greek island of Kos. EPA/DOGAN NEWS AGENCY ATTENTION EDITORS: PICTURE CONTAINS GRAPHIC CONTENT ; TURKEY OUT

Foto’s van een verdronken en aangespoeld Syrisch jongetje op een strand van een Turkse toeristenplaats roepen veel geschokte reacties op. Op een van de foto’s is het jongetje te zien, dat op zijn buik op het strand ligt. Op een andere foto draagt een politieagent het levenloze lichaam weg.Verschillende kranten noemen de foto iconisch. “Als deze foto’s de houding van Europa tegenover vluchtelingen niet veranderen, wat dan wel?”, vraagt de Engelse krant The Independent.

Volgens The Guardian tonen de schokkende foto’s verschrikkingen van de menselijke tragedie die zich ontvouwt op de Europese stranden. Het jongetje kwam woensdagmorgen om het leven bij een bootongeluk voor de kust van Bodrum.

Daar kapseisden twee boten, met in totaal 23 opvarenden, die onderweg waren naar het Griekse eiland Kos. Minstens twaalf van hen zijn omgekomen. Twee vluchtelingen worden nog vermist. Volgens Turkse media was het jongetje de 3 jaar oude Aylan Kurdi uit Kobani, een Syrische stad dicht bij de Turkse grens. Ook zijn twee jaar oudere broer zou omgekomen zijn bij het bootongeluk. Dit jaar zijn volgens de VN al meer dan 2500 mensen omgekomen die de oversteek naar Europa probeerde te maken over de Middellandse Zee.

 

 

4 Comments

  1. Christina SD schreef:

    HART……VER….SCHEUREND……

  2. Anne KasKar schreef:

    😢😢

  3. Het is verschrikkelijk om kinderen zo te zien sterven. TRIEST!!!!